Berico’s blijven

D-Mason Berico is al geruime tijd beschikbaar in Nederland. Reeds als jonge stier is z’n sperma door ons geïmporteerd. Daar was alle reden voor; als één van de weinige zonen van de Deense topstier D-Mason was hij op zich al bijzonder.

Berico

Berico

Zijn unieke afstamming, solide moederlijn en zeldzame aAa-code (615) maakten hem zeer aansprekend. En Berico heeft het waargemaakt; in verschillende landen worden naar volle tevredenheid z’n dochters gemolken.

Kwaliteitskoeien met veel melk

De veelal zwartvellige, robuuste kwaliteitskoeien produceren makkelijk veel melk, met weinig verloop van conditie. Wat vooral opvalt zijn de goed gevormde brede kruizen met steevast centrale draaiers. De vierkante kwaliteitsuiers zijn uitermate geschikt voor robotmelkingen.

Berico’s gaan lang mee

Op het gebied van gezondheidskenmerken laat Berico geen steken vallen. En Berico’s gaan lang mee; uit recent gepubliceerde aanhoudingscijfers blijkt Berico hiervoor een heuse topper te zijn. Op 36 maanden na eerste afkalving zijn 81% van z’n dochters nog aanwezig. Hiermee begeeft hij zich op hetzelfde niveau als erkende levensduurcracks als Prince en Disclosure.

Kan kruizen corrigeren

Berico is een solide allrounder die als geen ander kruizen kan corrigeren (aAa-code 6), en derhalve uitstekend werk kan doen op opengebouwde koeien. Met z’n mooie mix van stijl, kwaliteit, en balans past hij op veel koeien en is hij dus breed inzetbaar.

Berico dochter

Berico dochter