Ginstream schot in de roos

In de zoektocht naar stieren met een verfrissende bloedvoering en schaarse codes is Batenburg GINSTREAM (aAa 165  Topgear x Guard x Vitesse) een schot in de roos.

Ginstream

De vader van Ginstream,  Topgear (aAa 156) is specialist in klauwgezondheid en heeft met respectievelijk Malki en Solero, een gedegen vader en moedersvader. Ginstream is een fraaie goed gebouwde stier uit een bewezen koefamilie: de Ginsters van Melkveebedrijf Batenburg, van de familie  Aalberts uit Giethoorn. Een familie die reeds meerdere geslaagde fokstieren heeft voortgebracht, waaronder Stellando en Mandela.

30 jaar aAa drukt stempel op functionaliteit

Op Batenburg zijn weidegang, veel melk uit ruwvoer en relatief weinig krachtvoer de uitgangspunten,waarbij 30 jaar aAa een stempel drukt op de functionaliteit.

Bijzonder melkrijke tak

De Ginster familie excelleert onder deze omstandigheden, De lijn waaruit Ginstream voortkomt is een bijzonder melkrijke tak, welke daarnaast uitblinkt in laag celgetal en hoge levensduur.

Aan de basis van de familie staat de welbekende O-Man dochter Ginster 2545, de moeder van Stellando. Gevolgd door achtereenvolgens  Roppa,  Maik,  Vitesse en  Guard. De Maik gaf op haar top 70 kg en heeft al 70.000 kg geproduceerd in 5 lactaties.

Zowel de Guard  als de Vitesse alsook de Maik zijn nog op het bedrijf aanwezig (zie foto).

Ginstream heeft de aAa code 165, heeft A2/A2 en BB kappa caseïne.

Vlnr. De Guard moeder. De Maik overgrootmoeder en de Vitesse grootmoeder van Batenburg Ginstream Foto: Alger Meekma

Productie moeder:  2.00   371  11.877   4.04   3.52   480   418

In de video aan het woord: fokker Peter Aalbers van melkveebedrijf Batenburg.