Sound System: ‘next level’

De afgelopen aprildraai was er één om niet gauw te vergeten. Silver-zoon Sound System maakte een droomdebuut en weet meteen alle schijnwerpers vol op zich gericht.

Sound System EX-94

Als genomicstier was Sound System door z’n torenhoge fokwaardeniveau al enorm populair, nu met een index op basis van dochterinformatie zal z’n impact alleen nog maar veel groter worden.

Niet eerder vertoond niveau

Z’n melkgevende dochters bezorgen hem namelijk een forse stijging, waardoor z’n index zich op een niet eerder vertoond niveau bevindt. Een melkvererving van 2000 kg met daarbij een flinke plus voor vet- en een licht negatief eiwitpercentage is ongeëvenaard. Hij is met afstand nummer 1 voor PFT (Ital. totaalindex) en IES (Ital. economische index), en ook nog eens nummer 1 voor exterieur!

Exceptionele producties

Sound System (aAa 234) stamt uit een diepe Italiaanse koefamilie die al talrijke generaties aanwezig is in z’n geboortestal Mirabell, alwaar ze tot exceptionele producties komen.

Uiers uitmuntend

Sound System dochters zijn royaal ontwikkeld met veel lengte en diepte in het skelet. De stabiele kruizen zijn opvallend breed. Het beenwerk is wat krommer van zijaanzicht en wordt uitstekend gebruikt. Hét handelsmerk van Sound System is evenwel uiers, welke zowel in aanhechting als vorm van uitmuntend niveau zijn. Hij heeft een vlotte melkbaarheid en bevrucht uitstekend. Sound System zet de nieuwe standaard die gerust bestempeld kan worden als ‘next level’

Dochter Beehive

Dochter Saba