ANSWER, THE

LONAR x NORTHERN x DOWSON

aAa 615243

36-882

NL 695 320 074

A1/A2   AA

Dochterfoto’s

  • De outcross stier

  • Uitstekende kruisconstructie

  • Super benen en klauwen

  • Plus in melk en gehalten

Weggelhorster The Answer is hét antwoord op de toenemende vraag naar stieren met alternatieve bloedvoering, efficïente bouw en ronde kenmerken. Met Lonar x Northern x Downson is The Answer écht outcross te noemen, want daarmee is hij vrij van O-Man, Shottle, Goldwyn, Planet, Mascol, Ramos en Snowman. Daarnaast vererft The Answer positieve gehalten en een wat krommer been.

In de praktijk zijn veehouders uitermate positief over de The Answer-dochters, omdat hun laatrijpheid en persistentie in de 2e en vooral 3e lactatie voor de nodige progressie zorgen.

The Answer geeft jeugdige laatrijpe koeien, middelgroot, gemiddeld in voorhand, bovengemiddeld in rib, zeer goede bovenbouw met geweldige, licht hellende kruizen waarin de draaier veelal centraal geplaatst is.

De benen hebben een lichte kromming; zijn bovengemiddeld van kwaliteit, met gezonde korte klauwen.

De uiers zijn kwalitatief goed, als vaars iets ruim, maar blijven best bewaard naarmate de lactaties vorderen, zeker wanneer de stier correct op code wordt gebruikt.

The Answer dochters maken in levensduur en productie een flinke stijging door over de eerste 4 lijsten.

Prijs €17,50
21+4 = €14,70

Nederlandse fokwaarden

Ned fokw Apr 2022
Kg Melk -275 Melksnelheid 100,00
% Vet 0,14 Celgetal 97,00
% Eiwit 0,08 Vruchtbaarheid 99,00
Kg Vet 0 LVD -68,00
Kg Eiwit -3 Geboortegemak 98,00
% Betr 99 Klauwgezond 101,00

Veecom Optimate Kijk op Koeien

Veecom constateert al jaren een afwijking tussen de officiële fokwaarde exterieur in de index en de waardering die Veecom en zijn klanten toekennen aan met name de ronde eigen geteste stieren.

Daarom geven we naast de officiële fokwaarden ook de waardering weer zoals u deze kent van Veecom Optimate, deze laatste blijkt op de lange termijn de waarheid het best te benaderen.

Ontw Uier Benen Klauwen Stand B Kruisl Kruisb
0- 0 ++ + K + -