FRASSINO

TOPGEAR x MISSOURI x MASSEY x FIBRAX

aAa 156

78-1556

NL 595 849 688

A2/A2   BB

Foto’s

  • Koefamilie

  • Productie

  • Gehaltes

Mars Frassino is onze nieuwe ster waar we erg trots op zijn. Frassino is een zeer goed geconstrueerde, fraaie stier uit de Froukjes, een bewezen koefamilie, gefokt door de familie Van Essen te Marssum.

Frassino is Italiaans voor es. De es is een fraaie boom en de link naar de stamboom van de stier en naar de naam van de fokker Van Essen vinden wij erg origineel. Een van de sterke punten van Frassino is namelijk de stamboom en de koefamilie.

Boeren die nazaten van de Froukjes melken roemen de gebruikseigenschappen en de productiviteit met name qua gehaltes. De stamboom bevat veel goede bewezen stieren. Frassino is namelijk een Topgear zoon (Malki x Solero) en via Missouri komen we achtereenvolgens Massey, Fibrax, Shottle, Champion , Novalis, Pinkpop en Sunny Boy tegen.

Inmiddels zijn er ook twee in het oog springende fokstieren uit de Froukjes. In Italië staat Chapeau (Mogul x Big Time) al geruime tijd in de top van de ranglijst en in Duitsland geldt dezelfde status voor Mandela (Mogul x Superstition).

Veecom vindt de bouw van de stier en een goede koefamilie, waarin veel goede bewezen fokstieren voorkomen, erg belangrijk.

Daarnaast proberen we stieren te fokken die het probleem van de schaarse aAa-codes kunnen verlichten. Frassino heeft aAa code 156234, heeft kappa caseïne BB, is goed voor A2/A2 melk en scoort een hoge genomic fokwaarde.

Prijs €16,00
21+4 = €13,44
Gesekst €46,00