DUMOULIN

VERTONGEN x RAMOS x STAR x DONATOR

aAa 516

57-259

NL 681 005 958

A1/A2   AA

Foto’s

  • Uitstraling

  • Kracht

  • Roodbont factor

Grashoek Dumoulin RF is vernoemd naar de wielrenner Tom Dumoulin. Mannen als hij zijn een aanwinst voor de wielersport. Dumoulin staat voor kracht en uitstraling; dit zijn eigenschappen die ook in de rundveefokkerij onmisbaar zijn. Deze eigenschappen bezit ook de stier Dumoulin en kan deze doorgeven aan de volgende generatie. De outcross pedigree (O-man, Shottle, Goldwyn, Kian en Stadel) en de roodbontfactor maken Dumoulin zeer interessant voor zwart- en roodbont.

Heuvel Vertonghen (Lucrative x Paramount) is de vader van Dumoulin. Vertonghen is een echte productiestier met veel melk en eiwit. Zijn nakomelingen zijn middelgroot en hebben een brede voorhand. Vertonghen combineert een hoge melkproductie met een royale conditiescore. De benen zijn sterk en worden met een hoge klauwhoek goed gebruikt.

De moederlijn van Dumoulin is uniek. Zijn moeder Gansi komt uit een sterke koefamilie. Bij het behalen van de 100.000 kg melk bleef de prachtige uitstraling van Gansi onveranderd en droeg ze het uier nog boven de hak. Dit is typerend voor de moederlijn. Vier generaties hebben in totaal bijna 450.000 liter melk geproduceerd. Een topprestatie!

Vóór Gansi (Ramos) was er sprake van drie generaties natuurlijk dekkende stieren, waarin veel legendarische Holstein stieren hun kwaliteiten tentoonspreiden.

Dumoulin is een outcross stier met roodbontfactor, aAa 516, met als basis geweldige levensproducties in vier generaties.

Prijs €12,00
21+4 = €10,08