Berico, meer dan alleen maar een ‘6-stier’

Zo’n 6 jaar geleden zijn we begonnen met het importeren van het sperma van Berico. Als zoon van de veelgeroemde Deense Mascol-zoon D-Mason uit een solide Italiaanse koefamilie, hadden we hoge verwachtingen van hem. Nu de eerste dochters in Nederland inmiddels derdekalfs zijn, kunnen we concluderen dat Berico (aAa 615) onze verwachtingen ruimschoots overtroffen heeft.

Berico is één van de allerhoogste ronde stieren in het gewaardeerde TIP-klassement. Die hoge notering heeft hij o.a. te danken aan z’n prima productievererving van ruim 1000 kg melk met nagenoeg vlakke gehalten, waarbij de forse stijging van 727 kg als vaars naar 1300 als derdekalfs een uitgesproken teken van laatrijpheid is.

Hoge producties prima bolwerken

Berico

Berico’s kunnen de hoge producties overigens prima bolwerken getuige de conditiescore van 104. Ook z’n levensduurindex is stijgende, en bevindt zich met momenteel 546 dagen op een prima niveau. Daarnaast scoort hij met 107 celgetal en 105 dochtervruchtbaarheid uitstekend voor de gezondheidskenmerken. Al met al kunnen we gerust stellen dat Berico veel meer is dan alleen maar een bron van de steeds schaarser wordende aAa-code ‘6’, en dus het gebruiken waard

Bekijk het stierenvel van Berico

Berico dochter Faccin

Berico dochter Upasana

Berico dochter Upasana