Go-Farm Spoiler (aAa 324) is een fraaie kwaliteitsstier uit een solide koefamilie met aan de basis een excellente Triple Threat uit een 89-punten Willow dochter. Hij is een Casper halfbroer van de breed getalenteerde Go-Farm Spinoff.

Raglan stier

Onlangs publiceerde NVO weer de nieuwste aanhoudingscijfers. Dit is een ranglijst waar wij veel waarde aan hechten. Immers, de aanhoudingscijfers zijn feitelijk vastgesteld en komen rechtstreeks uit de praktijk. Zoals verwacht was er ook dit keer een topnotering voor good-old-Prince. Sterker nog, deze levensduurlegende is de hoogst genoteerde zwartbonte stier met een aanhoudingscijfer van 113.

De naam Smoothie geeft voor de kenners van het aAa-systeem gelijk al veel informatie. Een soepele uitgebalanceerde stier waarbij de ronde en de melktypische kenmerken elkaar in balans houden.

De augustus draai heeft veel goed nieuws voor de Veecom klanten te bieden.

FaWi Keur Polimeer is homozygoot hoornloos hetgeen betekent dat alle kalveren hoornloos geboren worden. FaWi Polimeer PP stamt uit een zeer gedegen koefamilie waar-in laatrijpheid, uitstekende uiergezond en extreem hoog eiwit de meest opvallende pluspunten zijn.

Vorige maand hebben we onze jaarlijkse dochtertrip naar Italië weer gemaakt, waarbij we niet alleen dochters van nieuwe stieren bekijken, maar, niet minder belangrijk, de dieren zo mogelijk ook blijven volgen. Dat gold dit keer ook voor de veel gebruikte Rally (aAa 432), die vorig jaar de beste groep van de tour had.

Ruim 2 jaar geleden alweer namen we Go-Farm Miura (aAa 342) op in ons stierenpakket. En hij kwam precies op tijd; als gehaltenrijke ‘342-stier’ met een vlotte melkbaarheid en kromme benen vormde hij een uitstekende partner voor het vele Maik-bloed.

We hebben weer onze gebruikelijke voorjaarstour door Italië gemaakt. Onze groep was nog nooit zo groot (9 mensen) en we hebben hard gewerkt, veel kilometers gereden en veel koeien gezien, gestart ten noorden van Venetië en geëindigd ten zuiden van Turijn.

Op Schothorst Feed Research (vh. Inst. De Schothorst) te Lelystad wordt al decennialang zeer serieus aan fokkerij gedaan. Al sinds jaar en dag worden de paringen volgens het aAa-systeem gemaakt. FaWi Futuro vodoet er aan alle verwachtingen.

Laatrijpheid, een veel gebezigde term in de fokkerij tegenwoordig. We willen laatrijpe koeien, want die gaan lang mee.