Veecom indexdraai Nederland april 2024: Double W Rimini debuteert met dochters als echte benenstier en eiwitspecialist Topgear zonen Frassino en Ginstream levensduur toppers Miura +36 NVI, Rally +30 NVI en Billund +29 NVI met Nederlandse dochters Disclosure, Ralgan, Savoia en Berico dochters hoog in aanhoudingscijfers

We zijn blij met de uitkomsten van de Italiaanse draai en met name de ontwikkeling van onze belangrijkste fokstieren.

Het verhaal van Weggelhorster Disclosure begint zo’n 12 jaar geleden, toen we tijdens een bedrijfsbezoek bij mts. Haytink in Lochem de imponerende Ramos dochter Dirndel 28 onder ogen kregen.

Net buiten het Friese plaatsje Wons ligt het bedrijf van familie Op de Hoek. Hier worden met 4 robots zo’n 280 koeien gemolken. Al het andere werk wordt rondgezet door de broers Arend en Jouke, terwijl ook vader Titte en moeder Marie nog volop betrokken zijn bij het bedrijf. Arbeid is de beperkende factor, dus […]

Batenburg Ginstream (aAa 165) is een Topgearzoon uit één van de meest bekende koefamilies van Nederland, de Ginsterfamilie van familie Aalberts te Giethoorn. Hij is afkomstig uit ons testprogramma Kijk op koeien en heeft intussen melkgevende dochters in Nederland, Denemarken en Italië. Ginstream is binnenkort ook gesekst beschikbaar.

Wil Kitami PP RF (aAa 153) is een fraaie melktypische stier die tot nu toe met name is ingezet in het hoornloze circuit en ook in het roodbontsegment. Het eerste omdat hij homozygoot hoornloos is, wat betekent dat alle nakomelingen hoornloos zijn. Het tweede omdat hij ook in het bezit is van de roodbontfactor.

Batenburg Holsteins van familie Aalberts uit Giethoorn is al jarenlang een bekende naam in de fokkerijwereld. Het bedrijf kende door de jaren heen al vele fokkerijsuccessen. Op Batenburg zijn weidegang, veel melk uit ruwvoer en relatief weinig krachtvoer de uitgangspunten. Topgear-zoon Ginstream maakt een geweldig debuut.

De december draai is voor Veecom ‘een schot in de roos’.

Zo’n 3 jaar geleden presenteerden we met trots Double W Rimini. In onze zoektocht naar kwaliteitsstieren met ronde codes uit bewezen koefamilies, paste hij precies in ons profiel.

Onlangs was het reden voor een feestje bij maatschap Otten, bestaande uit Arno, René, vader Freek en moeder Geke in Makkinga. Drie van hun koeien waren namelijk de grens van 10.000 kg vet en eiwit gepasseerd, waaronder Scooby Duu dochter Witje 11.