OPTIMATE.

Veecom Optimate is het meest complete paringsadvies van Nederland. De basis van Veecom Optimate wordt gevormd door het onafhankelijke aAa systeem. Veecom Optimate neemt daarnaast alle beschikbare gegevens qua productie-, exterieur- en gezondheidskenmerken mee.

Kiezen van juiste bloedlijnen

De veehouder zelf wordt betrokken bij het maken van de paringen. Binnen Veecom Optimate is het kiezen en gebruiken van de juiste bloedlijnen van groot belang; hiermee wordt ongewenste inteelt en erfelijke gebreken voorkomen.

Samen met de veehouder wordt een lijst samengesteld met stieren die voldoen aan uw fokdoel. De Veecom fokkerijdeskundige gaat samen met u door de koppel en luistert naar de aanvullende informatie van de veehouder.

Maatwerkparing achter de koe

De Veecom fokkerijdeskundige voegt daar zijn kijk op koeien aan toe en kiest op basis van aAa-code, afstamming, productie-, exterieur- en gezondheids-kenmerken voor de optimale paring.
De paringen worden dus ter plekke tussen de koeien gemaakt, en niet achteraf door een computer zoals bij alle geautomatiseerde paringsprogramma’s. Het optische aspect, de kijk op koeien van de Veecom vakman, is hierbij van onschatbare waarde.

Optimate paring achter de koeien 2

De optimale paring wordt ter plekke achter de koe gemaakt, niet achteraf geautomatiseerd achter de computer.