ERVARINGEN.

Melkveebedrijf Gasseling Kilder:

“Al ruim 10 jaar werken we met Veecom Optimate. We zijn destijds begonnen omdat we niet tevreden waren over de veestapel die we op dat moment hadden. Op papier klopte het destijds perfect met een hoge Inet en super exterieur en een hoge verwachtingswaarde bij het jongvee. Maar naar mate de cijfers beter werden ging de veestapel steeds verder achteruit net als het werkplezier.

Sinds we de koeien analyseren en met Stefan Temming door de koeien gaan voor een advies op maat achter de koe in de stal, zijn we met sprongen vooruit gegaan. Omdat het wel even duurde voordat het extreme er uit was de eerste lichting nog niet gelijk raak, maar de laatste jaren zien we keer op keer verbetering.

“Het werkplezier is terug”

Degelijke gezonde koeien, een stijging in productie veel minder problemen bij de koeien, een lagere vervanging en zeker niet onbelangrijk, het werkplezier is weer terug.

Veecom doet meer dan alleen de fokkerij. Omdat we al 15 jaar met de zelfde persoon werken die ons en ons bedrijf goed kent kunnen we open en eerlijk communiceren. Zo hebben we mede door hun praktische kijk(niet alleen op koeien) en advies, verbeterpunten in de bedrijfsvoering gedaan waarvan we elke dag profiteren.”

Corno Zwikker, Assendelft:

“Wat me na 7 jaar aAa gebruik en Veecom paringsadvies opvalt is de toegenomen persistentie. In de lactatie blijven de oudmelkse koeien flink doorgeven en over de lactaties zie ik prima progressie van vaars naar 2e en 3e kalfskoe. Ondanks dat er op papier ‘gewone’melkverervers zijn gebruikt, is de productie de laatste jaren gestegen van 9000 kg naar 10.300 kg nu, waarbij de vruchtbaarheid en uiergezondheid zijn verbeterd.

Bij de koeien ben ik erg tevreden over dochters van Torrer, D-Sol, Pirlo en Kodak en bij het jongvee lopen prima dochters van Zamagni, Disclosure, Mufasa, Malki, Madiba en Pirlo.

Pluspunt van het paringsadvies vind ik dat passende stieren van de concurrent niet worden geschuwd.”

Mts Wieggers-Wolterink, Mariënvelde:

“We werken al een heel aantal jaren met het Veecom paringsteem, en het aAa. De resultaten zijn super. Vanaf het begin hebben we veel Italiaanse stieren gebruikt en dit bevalt ons goed. We kregen direct meer macht in de koeien en ze kunnen de hoge producties makkelijker aan. Dit blijkt wel uit de lage vervangingspercentage van rond de 24 % de laatste jaren en de daarbij horende lage veeartskosten van 0,6 cent. Ook over de hoge levensproducties zijn we goed te spreken. Zo hadden we in mpr-jaar 2013/2014 een levensproductie van 48.000 kg bij afvoer, dat resulteerde in de 5de plaats voor hoogste levensproducties bij afvoer bij VVB Silvolde.”

Veecom klant Mark Kesteloo uit Venhuizen

“Samen met Rick maken we de paringen tussen de koeien.”

“Wat me vooral opvalt is de toegenomen persistentie”

“Een lagere vervanging en, zeker niet onbelangrijk, het werkplezier is terug.”

“We werken al jaren met Veecom en de resultaten zijn super. Meer macht in de koeien en de hoge producties kunnen ze makkelijk aan.”

MEER VEECOM DIENSTEN.