INRA 95.

Veecom is exclusief distributeur van INRA 95, een vleesras speciaal ontwikkeld voor de gebruikskruising. In Frankrijk worden INRA 95 stieren al jarenlang met veel succes ingezet. Het INRA 95 ras is een samengesteld ras, waarbij de beste eigenschappen van de Blonde d’ Aquitaine, de Belgische wit blauwe, Limousin, Rouge des prés en Charolais zijn samengebracht.

HET OPTIMALE ALTERNATIEF: BETER, LICHTER, VITALER, MEER GROEI

Binnen het fokprogramma van dit ras heeft men 20 jaar lang op de beste kenmerken van deze rassen geselecteerd waardoor het een ideale samensmelting is geworden van alle gewenste eigenschappen.

Grote voordelen van INRA 95 t.o.v. Belgische witblauwe:

1. Bewezen fokstieren!
2. Een betere spermakwaliteit en dus betere bevruchtingsresultaten!
3. Een betere kalvervitaliteit met als resultaat betere drinkeigenschappen en minder kalversterfte!
4. Minder afkalfproblemen!
5. Betere groei eigenschappen!

Proeven genomen door de Van Drie groep in Frankrijk hebben het bewijs hiervoor geleverd. Ook in Italië heeft men reeds 5 jaar ervaring met INRA 95 en ook daar worden deze pluspunten bevestigd in de praktijkresultaten.

Na succes in Duitsland nu ook in Nederland

We weten dat veehouders niet over één nacht ijs gaan wanneer het gebruikskruisingen betreft. Veecom is een week lang in Frankrijk geweest om alle ins en outs van de INRA 95 te leren kennen. Een jaar geleden is de INRA 95 ook in Duitsland geïntroduceerd en ook daar is een zeer succesvolle start gemaakt.Wij denken dat ook in Nederland de INRA 95 een flinke plus op zal leveren t.o.v. de Belgische witblauwen.

Veecom Opti-Meat
Stier Jilouk

Stier Jilouk, een van de makkelijkst afkalvende INRA stieren die Veecom heeft geselecteerd.

Proefresultaten van de Van Drie Groep in Frankrijk, vergl. INRA-BWB 2012-2019

In Frankrijk is het INRA 95 ras al jaren een succes, zoals door de cijfers in de onderstaande tabel wordt onderstreept.