Billund fraaie bouwsteen

Utoft Bahrain Billund (aAa 153) is een gitzwarte kwaliteitsstier die imponeert met z’n mooie mix van vrouwelijkheid en balans. Ook in z’n afstamming is die balans er; met Bahrain (561) x Bernell (432) zijn alle aAa-kwaliteiten vertegenwoordigd. Daarnaast vormt het een mooie mix van productie, levensduur en gezondheid.

Billund

Billund is vernoemd naar de Deense Legoplaats Billund en is net als de bekende gekleurde steentjes een fraaie bouwsteen waarmee uw veestapel een kwalitatieve impuls krijgt.

De dochters van Billund imponeren door hun wil om te geven. Met hun hoge producties, inclusief goede gehalten, en hun afgepast formaat zijn ze een toonbeeld van efficiëntie. Daarbij zijn de scores voor celgetal, vruchtbaarheid en melksnelheid positief.

Zwarte kwaliteitsvaarzen met prima bovenbouw

Billunds zijn veelal zwarte kwaliteitsvaarzen met een prima bovenbouw, ronde rib en uitstekend gevormde kruizen, waardoor de droge benen correct onder het lichaam staan en goed worden gebruikt.

De uiers zijn van goede kwaliteit en vast aangehecht. Billund geeft aansprekende vaarzen van het soort dat makkelijk uit kan groeien tot prima oude koeien. Billund is breed inzetbaar op basis van afstamming en kwaliteit. Hij is pinkenstier en A2/A2.

Billund dochter Effebia