Comedy stijgt door

In augustus 2019 maakte Comedy (aAa 135) zijn debuut als fokstier in Italië. Z’n melkgevende vaarzen produceerden best, vervolgens bleken ze zeer persistent te zijn, hetgeen hem iedere daaropvolgende indexdraai productiewinst opleverde.

Comedy

Comedy

Zijn tweedekalfsdochters doen er nu een flinke schep bovenop en doen de melkindex stijgen van 990 kg in de eerste lactatie naar 1652 kg als tweedekalfs. Hierbij bevinden zich ook de gehalten op een prima niveau.

Ook qua bouw maken de Comedy’s eenzelfde ontwikkeling door; van vaars naar twenter zwaren ze behoorlijk uit. Het beenwerk is uitstekend; zowel kwalitatief alsook in gebruik. Comedy’s hebben hele goede uiers die, mede door de wat lange spenen, zeer geschikt zijn voor robotmelkingen. Ook voor gezondheidskenmerken laat Comedy prima cijfers zien.

Hij vererft bovendien een vlotte melkbaarheid, is A2/A2-stier, heeft BB voor kappa caseïne en noteert een hoge score voor kaasgeschiktheid. Hij combineert prima met dochters van Guard en Prince-bloed. Bij het maken van paringen dient u rekening te houden met het feit dat Comedy CD-drager is.

Comedy vaarzen

Tweedekalfs Comedy dochters