Ginstreams blijken gul

Eén van de meest bekende koefamilies van Nederland is de Ginster koefamilie van familie Aalberts van fokbedrijf Batenburg in Giethoorn. Deze van oorsprong Duitse koestam is al decennialang op het bedrijf aanwezig en blinkt uit in functionaliteit, levensduur en gehalten.

Ginstream

Ook op het stierenfront is zij al uiterst succesvol gebleken. Stellando, Larando, Mandela, maar ook Aldo, zij zijn allen afkomstig uit de Ginsters.

Spil in deze koefamilie is de excellente O-Man dochter Ginster 2545, moeder van Stellando en Larando en grootmoeder van Mandela.

Via achtereenvolgens Roppa, Maik en Vitesse komen we uit bij Ginster 3786. Deze zeer best bewaarde Guard dochter bleek niet alleen een prima productiekoe; de combinatie met Delta Topgear leverde Batenburg Ginstream (aAa 165) op. Hij is zo’n 3 jaar geleden als jonge stier ingezet in het Veecom testprogramma, en zijn dochters komen momenteel volop aan de melk.

Gulle producentes moet goed gevormde uiers

De Ginstreams blijken gulle producentes; ze geven veel melk uit goed gevormde gezonde uiers waarvan de spenen iets langer zijn. Qua hoogtemaat zijn ze gemiddeld. De beste benen zijn prima van kwaliteit, de stand is vrijwel ideaal, terwijl het beengebruik uitstekend te noemen is. Dit laatste is zondermeer te danken aan de zeer goed gevormde kruizen.

Zeer complete stier met frisse bloedvoering

Wij denken met Ginstream een zeer complete stier beschikbaar te hebben die mede door z’n frisse bloedvoering en aAa 165 volop mogelijkheden biedt om mee te combineren. Bovendien is hij A2/A2 en BB.

Ginstream dochtergroep