IJverige Rimini’s

Eén van de meest bekende koefamilies van Nederland is de Ricky familie van Willem Booij en Wendie Ottens uit Benneveld. Meerdere fokstieren zijn hier al uit voortgekomen. Uit de succesvolle Ricky 8 werd een stiertje geboren met als vader de Deense outcross stier Bahrain. Deze ronde kwaliteitsstier werd Rimini gedoopt en kreeg als aAa-code 516.

Rimini

Zo’n drie jaar geleden werd Rimini ingezet en zijn sperma vond gretig aftrek onder onze klanten. Inmiddels zijn er volop vaarzen aan de melk die ijverig produceren.

Een echte 5-stier

Rimini is een échte ‘5-stier’; zijn dochters zijn kleiner dan gemiddeld met daarbij een bovengemiddelde voorhand. Ondanks de geringe hoogtemaat noteert hij een super benenscore. De iets krommere benen worden geweldig gebruikt met daarbij gezonde klauwen. De vaarzen geven meer melk dan aanvankelijk werd verwacht met daarbij een mooie plus voor eiwit.

Uitgesproken pinkenstier

Rimini is een uitgesproken pinkenstier met een bovengemiddelde melkbaarheidsscore. Rimini is een waardevolle toevoeging aan ons pakket dochtergeteste stieren met ronde codes.

Rimini dochter Toosje 1164, Rimini dochter Toosje 1164, De Jong, Scharnegoutum

Rimini dochter Toosje 1164, De Jong, Scharnegoutum

Rimini dochter Anna 651, De Boer Tjalleberd

Rimini dochter Anna 651, De Boer Tjalleberd