Topmelkers Reinders over Disclosure

Melk komt uit de breedte, niet uit de hoogte

Topmelkers Gerrit-Jan en Jan Reinders weten waar ze het over hebben. Ze behoorden het afgelopen jaar qua productie tot de 5 beste robot bedrijven in Nederland met een actuele RJG van: 149mk 4.08 12.609 kgM 4.29%V 3.59%E 541 kgV 453 kgE. Een fenomenaal resultaat.

“In het verleden waren onze koeien te smal in de voorhand en te groot. Veecom maakte ons attent op de mogelijkheden van het aAa systeem en dat is nu al 10 jaar tot volle tevredenheid de leidraad in de fokkerij. Alleen goed gebouwde koeien met breedte, ruimte voor hart en longen en het vermogen om veel voer op te nemen zijn in staat veel te produceren, in combinatie met gezond oud worden. Koeien die veel geven en conditie houden, kunnen eenvoudiger tegenslagen overwinnen zoals hittestress.”

“Produceren geweldig met bovengemiddelde conditiescore”

Disclosure

Disclosure is wat betreft Gerrit-Jan en Jan het ultieme bewijs dat deze stelling juist is. Met 107 LW presteren ze ruim boven het bedrijfsgemiddelde. “De 13 Disclosure dochters zijn breed, produceren geweldig met een bovengemiddelde conditiescore en dat zien we graag. Disclosure geeft geweldig sterke kruizen en beste benen, terwijl de uiers goed van kwaliteit zijn. Voor ons komt hij mede door de geweldige uiergezondheid en de extreem goede dochtervruchtbaarheid dicht bij de ideale stier.

In het verleden hebben stieren als Virzil en Torrer het goed gedaan. Nu zijn we naast Disclosure ook erg tevreden over de veertien melkgevende Prince dochters en de eerste vaarzen van Bagolino. Op dit moment gebruiken we naast Disclosure en Prince, Zamagni, Barreto, The Answer, Malki en Berico.”

Bekijk het stierenvel van Disclosure

Disclosure dochtergroep van Mts. Reinders uit Anevelde.