Miura, juist nu

In december 2020 maakte Miura (aAa 342) z’n debuut als fokstier en nestelde hij zich meteen in de hoogste regionen op de Italiaanse ranglijst. Nu, bijna twee  jaar later, behoort hij nog steeds tot de absolute top in Italië.

Miura

Dit heeft hij met name te danken aan de productie-ijver van z’n dochters; als vaars scoorde hij 400 kg melk, in de 2e lactatie noteert Miura haast 1200 kg, wat hem aldaar dan ook een laatrijpheidsscore van maar liefst 113 oplevert.

Enorme gehalten

Ook z’n enorme gehalten blijven daarbij keurig op niveau; vet én eiwit +0.40 in Italië, hetgeen omgerekend neerkomt op +0.29%vet en +0.27% eiwit. Maar Miura heeft meer te bieden; hij is geschikt voor pinken, noteert prima cijfers voor celgetal en dochtervruchtbaarheid en is daarbij ook nog A2/A2-stier.

Soepele koeien

Tijdens de meest recente dochterinspectie maakten de Miura’s indruk als soepele koeien die makkelijk bewegen vanuit goed gevormde kruizen. De licht gekromde benen waren van uitstekende kwaliteit. Ze hadden tevens gezonde, makkelijk werkbare uiers. Daarbij komt hij op het juiste moment; hij past namelijk uitstekend op Maik-bloed, zoals dochters van Malki, Raglan en Disclosure.

Miura dochter Anika

Miura dochter Sacra