Princedochters lopen het langst

Onlangs publiceerde vakblad Melkvee weer de lijst met aanhoudingscijfers, en onze levensduurtopper Prince is wederom de hoogste van alle actuele stieren.

Maar liefst 42% van de Prince dochters is nog op het bedrijf aanwezig op 60 maand na eerste keer kalven, hetgeen ook nog eens wordt onderstreept door zijn levensduurindex van 966 dagen.

Meeste hondertonners

Stier Prince

Prince

De appel valt ook hier niet ver van de boom; Prince (aAa 234165) is een zoon van Britt, wiens vader Rudolph na Mtoto en Skywalker de meeste honderdtonners in Italië heeft geleverd.

Outcross afstamming

Mtoto en Skywalker zijn groot- resp. overgrootvader van Prince, wat z’n afstamming derhalve outcross maakt. Princedochters zijn middelgrote, efficïente, glasharde melkkoeien met fantastisch beenwerk, super kwaliteitsuiers en hele beste kruizen. Ze verbeteren zich enorm van eerste naar latere lactaties.

Prince noteert uitstekende cijfers voor klauwgezondheid, celgetal, dochtervruchtbaarheid en kaasgeschiktheid. Prince is inmiddels overleden, maar zijn sperma is nog (beperkt) beschikbaar.

Dochter Anitha 7, Fam. Gijsbers, Afferden

Prince dochter Jaike 193

Dochter Jaike 193, Fam. Zandvliet, Langezwaag