Rally de revelatie

Onlangs zijn we weer op dochtertour naar Italië geweest. Opvallend was het zeer hoge niveau van de geïnspecteerde dieren. De groep die echter de meeste indruk maakte was toch wel die van Rally.

Rally

Zelden zagen we zo’n beste groep dochters van een stier. Deden ze als vaars nog wat rond aan, inmiddels zijn ze geweldig uitgegroeid naar uitstekend gebouwde koeien met veel balans. De Rally’s leggen een ongekende werklust aan de dag, waarbij de productiestijging van vaars naar derdekalfs enorm is.

Mooi vierkant gebouwd

Rally dochters zijn niet groot, mooi vierkant gebouwd en hebben beste gezonde kwaliteitsuiers. De wat langere spenen zijn midden onder de kwartieren geplaatst, hetgeen ze zeer geschikt maakt voor robotmelkingen. De krachtige benen hebben iets meer bot met daarbij beste klauwen en een goede stap. Rally’s zijn moderne ligboxstalkoeien die makkelijk te managen zijn.

Uitstekende cijfers

Hij noteert uitstekende cijfers voor celgetal alsook dochtervruchtbaarheid. De Rally dochters vertoonden nogal wat overeenkomsten met die van good-old Mtoto. Voor ons was Rally de revelatie van de trip en hij wordt dan ook een belangrijke stier in ons pakket. Rally (aAa 432) Is pinkenstier en past uitstekend op dochters van Madiba, Sciaqua, SGlero, Magister en Lustrum.

Hieronder ziet u drie filmpjes van Rally dochters: