Reisverslag dochtertoer 2022

Ieder jaar bekijkt het Veecom team dochters van stieren in Italië. Dit doen we om met eigen ogen te zien hoe de dochters erbij lopen. Dit geeft ons een vollediger beeld dan alleen het bestuderen van de cijfers. Lees ons reisverslag van de dochtertoer 2022.

Go-Farm Miura: Afterburner x Enforcer x Bookem    aAa 342516

Miura dochter

Van Miura waren de verwachtingen hoog gespannen omdat hij al meer dan 1 jaar de no. 1 stier van Italië is. Nadat we de stier in levende lijve gezien hadden, werd onze hoop bevestigd. Miura zelf is een beste stier, niet te groot, breedte en balans, veel kwaliteit met iets kromme droge benen.

Op de eerste dag zagen we de eerste dochters van Miura en dat was al boven verwachting. Allemaal dochters die net als vader veel kwaliteit vertonen, dieren met een fraaie wigvorm en kwaliteits uiers die breed en hoog zijn aangehecht en voor soms iets vaster mochten, sterke ophangbanden met hier en daar een nauwe speenplaatsing. De spenen van de Miura dochters waren langer dan gemiddeld. De benen zijn fijn van bot met een mooie kromming in de hak, die ze best gebruiken met soms een iets plattere klauw.

De volgende dagen zagen we nog meer dochters van Miura en de bevindingen van de eerste dag veranderde niet. We zijn bevestigd in ons idee dat Miura de goede stier is op het juiste moment. Miura past geweldig op Malki, Disclosure, Berico, Raglan en Big Deal dochters. Daarnaast is Miura pinkenstier en A2/A2.

Lees meer over Miura

Parallel P: Powerball P x Supersire x Super  aAa 531426

Parallel dochters

Parallel dochters

Van Parallel hebben we superbeste koeien gezien; gemiddeld groot, veel lengte en breedte in het skelet met veel inhoud. De Parallel dochters hebben een geweldige bovenbouw met een uitstekende kruisvorm, de kruizen zijn licht hellend, voldoende breed en stabiel in de draaier. Door deze beste kruizen is er ook veel ruimte voor het uier. Dit zagen we terug in de uiers; deze waren breed en hoog van achteren, maar ook vast van voren. Ze hebben goede ophangbanden en een ideale speenplaatsing. De benen zijn perfect in zowel stand als kwaliteit, daarbij hebben ze een soepele stap met beste klauwen.

Parallel is heterozygoot hoornloos, geeft perfecte koeien die elke lactatie beter worden, maar er dient wel rekening gehouden te worden met de wat lagere gehalten.

Lees meer over Parallel

Gegania Dragon P: Clash P x Deman x Iota  aAa 234165

Van Dragon P zagen we voor het eerst dochters. Deze dochters hadden veel lengte in het skelet, fraai melktype, hellende kruizen en een fijne huid. Keer op keer hadden de Dragon P dochters sublieme uiers die extreem hoog waren aangehecht met een sterke ophangband en een goede speenplaatsing.

De gitzwarte Dragon P dochters vertonen veel luxe maar mogen wel iets breder in de voorhand voor meer stabiliteit.  Ze hebben allemaal;  open, iets hellende kruizen die af en toe wat breder mochten. De draaiers kunnen in veel gevallen wat centraler geplaatst.

De benen zijn van super kwaliteit, plat van bot met hoge klauwen. In de stand van de benen en de stap was wel variatie.  Dragon P past het beste op  zware, ronde wat gesloten koeien met voldoende conditie. Dragon P is een pinkenstier, A2A2, BB en is bovendien heterozygoot hoornloos.

KNS Comedy:  Commander x Epic x Man-O-Man  aAa 135246

Van Comedy zagen we zeer imponerende lange derdekalfs koeien met veel ronding in de rib. Deze ruimgebouwde dieren hebben mooie overgangen van voor- naar midden- naar achterhand.

De Comedy dochters hebben een bovengemiddelde voorhand en zijn sterk van boven. De kruizen zijn breed en open en een enkele keer oplopend vanwege een overmaat aan code 3.  De open, brede kruizen creëren wel veel ruimte  voor de zeer imponerende uiers. Deze zijn vast aangehecht, lang van voren en hoog en breed van achteren. De ophangband is goed met een mooie speenplaatsing en iets langere spenen. Uitermate robotgeschikt derhalve.

De benen zijn iets krommer dan gemiddeld en ze hebben een zeer goede stap.  Comedy is een top productiestier en zijn dochters hebben het vermogen deze producties lang vol te houden. Comedy laat dan ook een flinke productiestijging zien van de eerste naar de derde lactatie en past geweldig op Berico, Disclosure, Big Spell, Norwin en Big Deal dochters.

Bekijk hieronder het filmpje van Comedy dochters in Italië:

All.Nure SST Rally:  Supershot x Balisto x Epic   aAa 432561

Rally dochter

Van Rally zagen we veel dochters, en vaak meerdere dochters per bedrijf. De mooi uitgezwaarde Rally dochters zijn niet groot, hebben een spiertje extra en tonen veel kwaliteit. Zeer efficiënte koeien met een mooie mix van balans en kracht.

“Fantastisch om te zien hoe deze vaarzen zijn uitgegroeid naar balansrijke koeien”

Het was fantastisch om te zien hoe deze vaarzen uitgegroeid zijn naar balansrijke koeien met een vrijwel foutloze bouw. De veehouders hadden echt schik van de Rally’s.

Rally dochters zijn dus niet groot, wel mooi vierkant gebouwd en hebben beste gezonde kwaliteitsuiers. Deze zijn goed aangehecht, breed en hoog van achteren.  De wat langere spenen zijn mooi midden onder de kwartieren geplaatst, hetgeen ze zeer geschikt maakt voor robotmelkingen.

Rally dochter

De krachtige benen hebben iets meer bot met beste klauwen en een goede stap. Rally is een echte 432-stier zonder de kwaliteiten van 561 te verliezen.

Rally is pinkenstier met een geweldige laatrijpheid en uitstekende gezondheidskenmerken. Voor iedereen de verrassing van de trip waar onze klanten en wij nog jaren plezier van gaan hebben. Rally past het beste op dochters van FaWi Madiba, Sciaqua,  Solero, Magister en Lustrum.

Lees meer over Rally

KHE Kubrick:  Afterburner x Balisto x Freddy  aAa 234165

Van Kubrick zagen we voor het eerst dochters deze trip. Ze waren vaak groot, ruim ontwikkeld met veel lengte en deden soms al een beetje volwassen aan. Deze ruimgebouwde stoere vaarzen hebben ook brede, diepe voorhanden met variatie in de uiers, ze waren soms iets kort in het vooruier maar hadden wel voldoende breedte in de achteruiers.

De benen zijn lang met een goede kwaliteit, zwaar ze goed op lopen. Miura en Rally bieden vooralsnog meer kwaliteit in deze groep, maar we gaan de Kubrick dochters als ze in de tweede lactatie zijn weer zien.

Muri Afterb Pepsol:  Afterburner x Doorman x Planet  aAa 342516

Van Pepsol hebben we een wat geringer aantal dochters gezien. De Pepsols waren minder groot dan de Kubrick dochters, voldoende breed met diepe open ribben en lange, iets vlakke kruizen. De aansprekende Pepsol dochters vertonen veel kwaliteit en lijken efficiënte melkkoeien met beste uiers en beste benen. Van Pepsol gaan we volgend jaar zeker weer dochters bekijken. Wordt vervolgd…

Veecom op dochtertoer in Italië