Sciaqua stempelt

Ca’ dei Volti Sciaqua (aAa 513) wordt sinds medio 2019 door ons geïmporteerd, en in die betrekkelijk korte periode is hij uitgegroeid tot één van de bepalende stieren in ons pakket.

Sciaqua

Inmiddels bevolken de Sciaquakalveren in ruime aantallen de jongveehokken in Nederland. Ze lijken veel op mekaar: middelgroot, balansrijk en ze laten veel kwaliteit en vrouwelijkheid zien, twee eigenschappen die steeds zeldzamer worden tegenwoordig. Ons enthousiasme voor Sciaqua is mede ingegeven door de ontwikkeling die z’n melkgevende dochters in Italië doormaken.

Veel progressie

De jeugdige Sciaqua’s laten veel progressie zien van vaars naar latere lactaties. Sciaqua heeft naast prima productie- en exterieurcijfers eveneens uitstekende fokwaarden voor celgetal en dochtervruchtbaarheid.

Sciaqua is A2/A2-stier, zeer geschikt voor pinken en heeft een vlotte melkbaarheid. Hij scoort bovendien heel goed voor kaasgeschiktheidsindex. Met Cashmoney x Twist x Fibrax x Demand is z’n stamboom zondermeer uniek te noemen.

Ruim inzetbaar

Bovenstaande punten maken dat Sciaqua ruim inzetbaar is. Houd bij het maken van paringen wel rekening met het feit dat hij CD-drager is.

Sciaqua dochter Mina

Sciaqua dochter Folle