FAWI NOVIA

NORWIN x ABALD x BONATUS

aAa 516

36-970

NL 716 258 151

A1/A2   AA

Foto’s

  • Levensproducties

  • Outcross

  • Kwaliteit in 516

FaWi Laarvallei Novia is met zijn hoge levensproducties, outcross bloed en kwaliteit in code 516 is een echte Farmers Wish stier! FaWi Novia is gefokt door Melkveehouderij Gijsbers uit Afferden (Gld). Een bedrijf dat, door al 20 jaar gebruik te maken van het aAa systeem, een kwaliteitsrijke en uitgebalanceerde veestapel heeft gefokt.

FaWi Novia is een samensmelting van twee superbeste koefamilies, die allebei uitblinken in levensduur, levensproductie en kracht.Vader Norwin RF, komt uit een moederlijn welke keer op keer hoge levensproducties waarmaakt en ook de Norwin RF dochters beschikken over kracht, laatrijpheid en kwaliteit.

FaWi Novia’s moeder Olina 43 produceerde in 5 lijsten 44.803kg melk met 4,62%v en 3,70%e, waarna ze, door een noodlottig ongeval, helaas moest worden afgevoerd. Haar moeder, Olina 32, een Bonatus dochter, produceerde in haar leven 69.185kg melk met 3,84%v en 3,55%e. Zij kwam op haar beurt weer uit een Lasso dochter die reeds meer dan 160.000 kg melk heeft gegeven en nog steeds produceert. Kijk je ook nog naar haar Alostar moeder, die in haar leven 85.918kg melk produceerde, dan kun je met recht zeggen dat we met een productieve koefamilie te maken hebben met een gemiddelde levensproductie van bijna 90.000kg melk over 5 generaties!

Ook de vader van Olina 43, de door Thijs Moonen uit Nederweert eigen gefokte stier Boolders Abald, kent een interessante geschiedenis. Abald is een Archibald zoon uit een Novalis moeder. Zij voert op haar beurt via Esquimau en Mascot weer terug naar de befaamde Italiaans koe: Aquila Cleitus Vanessa. Moeder van de bekende Italiaanse stier Blackstar Benson en stammoeder van de Italiaanse Jeeves zoon Bagolino.

Kortom: FaWi Novia is hét voorbeeld van de FaWi filosofie. Hij is het bloemetje buiten het perk, dat in ieder ander PWF testprogramma nooit geplukt zou worden. FaWi Novia is met nuchter verstand – en kijk op koeien – gefokt. Kortom: FaWi Novia is een stier naar ieders Farmers Wish!

Prijs €12,00
21+4 = €10,08