REVENGE

DANUBIO x LONAR x KIAN

aAa 564132

76-9736

NL 665 427 345

A1/A2   AB

Foto’s

  • Duurzaamheid

  • Gezondheid

  • Hoge aanhoudingscijfers

Olhoofster Revenge past feilloos in de Veecom filosofie waar duurzaameid en gezondheid al ruim vijfentwintig jaar de rode draad zijn. Dat geldt voor de hele Olhoofster Hesselien familie van de familie Bakker uit het Groningse Oldehove.

De Lonar moeder van Olhoofster Revenge heeft vier volle zusjes. Alle vier doen ze het erg goed en het zijn ook zeer correcte harde laatrijpe koeien.

Lonar geeft uiterst persistente dochters met zeer hoge aanhoudingscijfers. Voor de Lonar moeder van Revenge vinden we de Kian dochter Hesselien 1858. Helaas verongelukte zij toen ze de 80.000 kg naderde. Haar December moeder is begonnen aan haar 10e lijst en is de 100.000 kg melk al gepasseerd.

Stammoeder van deze familie is Hesselien 295 v. Novalis. Zij produceert in 11 lactaties 157627 kg melk en met uitzondering van de laatste lactatie was haar lactatiewaarde steeds ruim boven de 100. De vruchtbaarheid van deze koefamilie wordt onderstreept door de korte tussenkalftijd in de lactaties.
De vader van Revenge is Danubio, destijds één van onze jonge stieren. Danubio is een breed gebouwde stier en laat dit ook zien in zijn dochters. In de genomic fokwaarde blijkt dat Danubio erg hoog scoort voor kg.eiwit.

Eeuwe Bakker heeft veel vertrouwen in de stier Danubio en insemineerde 2 van zijn beste Lonar koeien met Danubio. Dit resulteerde in 2 goede jonge stieren met code 5 en 6, die veel overeenkomsten vertoonden. Revenge bleek veruit de beste in de Genomic test; hij testte 1000 kg hoger dan de afstammingsindex.

Genomic als sluitstuk van een goede koefamilie, goede werkelijke prestaties en een goed gebouwde kwaliteitsstier is wat ons betreft hoe de genomic informatie bedoeld is: een middel ten behoeve van selectie en niet een doel op zich.

Prijs €12,00
21+4 = €10,08