De nieuwe Italiaanse draai bevestigt de capaciteiten van een groot aantal stieren die in december een veelbelovende start kenden daarnaast maken een aantal nieuwe talenten hun debuut.

Afgelopen voorjaar hebben we een aantal stieren toegevoegd aan ons pakket zoals: Poison, Galactico en Barreto deze stieren handhaven zich uitstekend op hun oorspronkelijke niveau.

Poison   Doorman x Planet x Bolton, aAa 324
Zijn enorm hoge productie-index ook omgerekend, met positief eiwit percentage is in combinatie met super benen en uiers en geweldige gezondheidskenmerken een bijzonder sterke mix. Het is goed om te constateren dat de kruisligging per draai verbetert, hetgeen we erg belangrijk vinden voor een Doorman zoon. Ook Poison is A2A2.

Galactico   Galaxy x Bookem x Shottle, aAa 132
Van Galactico zagen we afgelopen zomer een fantastische groep koeien en in productie consolideert Galactico zijn niveau. Galactico is celgetal en vruchtbaarheidsspecialist en ook Galactico is A2A2 en BB kappa caseïne.

Barreto   Mogul x Bogart x Boliver,  aAa 534
Barreto stijgt in melk en verbetert zich opnieuw iets in celgetal.  Melksnelheid 105, geboortegemak 102.

In deze draai hebben een aantal oudgedienden hun betrouwbaarheid flink verbeterd.

Mufasa  Planet x O-Man x Jocko aAa 153
Zowel in Italië als in Nederland stemt Mufasa door zowel productie als exterieur, maar zeker in celgetal en vruchtbaarheid tot grote tevredenheid.

Scolari   Jeevex x Goldwyn x Champion, aAa 132
Ook Scolari heeft vaarzen en 2e kalfs koeien uit de fokperiode aan de melk. De Scolari dochters maken een flinke sprong van vaarzen naar 2e kalfs koe. Zowel in melksnelheid, celgetal als dochtervruchtbaarheid laat Scolari uitstekende cijfers zien. Ook de eerste Nederlandse dochters stemmen de gebruikers tot grote tevredenheid, al lijkt de hoge benenscore zowel in Nederland als in Italië wat af te vlakken.

Zamagni  Superstition x Active x Laudan, aAa 324
Van Zamagni zijn de fokperiode vaarzen aan de melk en de stijgende lijn van december blijft behouden. De eerste Zamagni dochters zijn in Nederland aan de melk, de productie lijkt beter dan verwacht en de beste uiers zijn absoluut de realiteit.

Secretariat   Numero Uno x Baxter x Goldwyn, aAa 324
De exterieurtopper Secretariat consolideert op basis van 2e kalfs koeien zijn enorme niveau qua exterieur en blijft qua productie en fitness op hetzelfde niveau. Uitstekende scores voor dochtervruchtbaarheid, celgetal, geboortegemak en melksnelheid onderstrepen het allround karakter. Secretariat verenigt top exterieur en functionaliteit.

Armazen   Sudan x O-Man x Titanic, aAa 135
Blijft de stier met de huizenhoge gehaltes en de vlotte melksnelheid en met 111 geboortegemak de super pinkenstier. A2A2 melk en BB kappa caseïne vormen een mooie bonus.

Siaqua debuteerde in 2018 en blijkt een zeer stabiele stier.

Sciaqua   Cashmoney x Twist x Fibrax, aAa 531
Sciaqua is een typische Intermizoo stier met een heel eigen smoel, passend in de Veecom filosofie. Middelgrote goedgebouwde dieren, zeer efficiënt. Voldoende melk, positief in gehalten. Super gezondheidskenmerken en A2A2
melk en pinkenstier. De april draai toont een fraaie bevestiging van het prima debuut in december.
Wij zijn erg nieuwsgierig naar de 2e kalfs koeien.

De debutanten:

Scaglietti  Enforcer x Active x Goldwyn, aAa 513
Een uitstekend debuut van deze unieke stier. Mooie productiecijfers gepaard aan een goed en functioneel exterieur en prima fitness kenmerken. De mei tour zal de eerste dochter impressie geven en de augustus draai moet voor de betrouwbaarheid zorgen.

Bandicoot   Balisto x Man-Oman x Shottle, aAa 243
Veel melk, vet iets verlaagd maar met een ook omgerekend positief eiwit percentage neemt deze debutant met een beste exterieur fokwaarde brutaal de leiding in het Intermizoo stierenpakket.
Pinkenstier (110 geboortegemak), 103 melksnelheid maar uitstekend in celgetal. Ook vruchtbaarheid en levensduur zijn best.

Jenson   Balisto x Epic x Bronco, aAa 423
Ook bij KI Inseme is debutant Jenson de leider van de ranglijst. Beide stieren waren niet in beeld als belofte op basis van hun genomic fokwaarde, maar blijken ver boven de verwachtingen te presteren nu er dochters aan de melk zijn.
Dit geeft de betrekkelijkheid van de merkertechniek realistisch weer. Jenson vererft 1733 kg melk, is iets onder gemiddeld in percentage, maar positief (ook omgerekend) qua eiwit percentage.
Deze pinkenstier met A2A2 kent super celgetal en vruchtbaarheidscijfers en een best exterieur.

Onze tour in mei zal bepalen of deze stieren in ons pakket zullen worden opgenomen.