Toelichting augustusdraai

De augustusdraai was er wederom één van stabiele cijfers en goed nieuws. Koploper Miura wist z’n forse voorsprong andermaal te vergroten door flinke winst te boeken.

Miura

Door de enorme persistentie van z’n dochters pluste Miura ruim 300 kg melk. Ook het celgetal ging een puntje omhoog. Top productie, super gezondheid,iets kromme benen, vlotte melkbaarheid; Miura heeft het allemaal. Bovendien pinkenstier en A2/A2.

Melkplas verder omhoog

Ook een flinke stijging was er voor Rally. De toch al flinke melkplas ging verder omhoog, evenals de secundaire kenmerken. Comedy hield z’n niveau vast; zijn dochters trekken flink door, waardoor z’n melkvererving maar liefst 1000 liter stijgt van 1e naar 3e lactatie. Parallel en Enterprise wisten hun cijfers nagenoeg gelijk te houden.

Goede stabiele stieren

We zijn uiteraard blij met bovengenoemde positieve ontwikkelingen omtrent de nieuwere stieren, echter waar we het meest content mee zijn is dat de ‘oudgedienden’ zoals Poison, Galactico en Sciaqua met veel dochters over meerdere lactaties bewijzen goede stabiele stieren te zijn. Daarbij vinden we het belangrijk dat een stier goede gezonde koeien geeft die voor de veehouder gemakkelijk te managen zijn, en zijn naast de productiecijfers vooral ook de fokwaarden levensduur, celgetal en vruchtbaarheid erg belangrijk.

Doorbraak als fokstier

Van de nieuwe stieren springen Honey Trap en Scipione het meest in het oog. Beide werden als jonge stier door ons reeds geïmporteerd, en zijn nu dus doorgebroken als fokstier. Wordt ongetwijfeld vervolgd…