Allegro’s, echte ‘smooth-koeien’

Medio 2017 werd FaWi Allegro ingezet in het Farmers Wish programma. Als 516-stier afkomstig uit de bewezen Roza-familie, die in Spell x Prince x Triple Threat een zeer bijzondere bloedvoering heeft, had hij ons volste vertrouwen. Intussen zijn er volop vaarzen van hem aan de melk en heeft hij dat vertrouwen allerminst weten te beschamen.

FaWi Allegro aAa 516342

De vaak zwartvellige Allegro’s tonen zich echte ‘smooth-koeien’. De term smooth is de aanduiding van de aAa-kwaliteit 5, en laat zich het best vertalen als ‘soepel’, hetgeen een prima omschrijving is van de Allegro dochters.

Uitgebalanceerde dieren die soepel bewegen

Het zijn uitgebalanceerde dieren die heel soepel bewegen. Ze hebben dan ook geweldige benen en klauwen; droog en hard en goed van stand. Ook in de stabiele voorbenen, de brede borstkast, de gewelfde ribben en de brede kruizen laten de Allegro’s veel kenmerken van ‘code 5’ zien. De uiers zijn goed van kwaliteit en de spenen ideaal qua lengte en stand.

Makkelijk inzetbaar

Pinkenstier Allegro scoort positief voor alle gezondheidskenmerken, heeft een ideale melksnelheid, is vrij van Maik-bloed en derhalve makkelijk inzetbaar.

Allegro dochter Afke 381, VOF De Boer & Bos, Tjalleberd