Toelichting aprildraai

De afgelopen aprildraai kenmerkt zich door stabiliteit en goed nieuws. Wat met name in het oog springt is de nieuwe koploper in de Italiaanse indexlijst. We hebben het over Go-Farm Miura (aAa 342).

Miura

Miura behoorde als genomic stier zeker niet tot de top. Maar na een prima fokstierdebuut in december, bezorgen z’n dochters hem een flinke winst wat hem met afstand de nr 1 van Italië maakt, en dat dus zonder de steun van hoge genomics.

Veelzijdig met enorme gehalten

Deze koppositie dankt Miura aan z’n veelzijdigheid, maar wat niet onvermeld mag blijven zijn z’n enorme gehalten; hij noteert maar liefst +0.50% vet en +0.39% eiwit. Wij zijn bij Miura evenwel niet zozeer onder de indruk van de hoge cijfers, maar we zijn enthousiast over het feit dat Miura koeien geeft zoals wij ze graag zien: middelgrote koeien die soepel bewegen vanuit goed gevormde kruizen, met harde benen welke niet te recht zijn, met daarbij gezonde, makkelijk werkbare uiers.

Miura vererft een aantal eigenschappen die je wereldwijd zelden in één stier vindt.

Miura vererft een aantal eigenschappen die je wereldwijd zelden in één stier vindt. Miura is pinkenstier, vererft iets kromme benen, super gezondheidskenmerken, een gemiddelde speenlengte, een positieve melksnelheid en is daarbij ook nog een A2/A2-stier.

Goed nieuws overige stieren

Goed nieuws was er ook over Parallel, die niet alleen steeg voor kilo’s melk, maar ook pluste voor vruchtbaarheid. Ook Rally kende een prima draai, dankzij hogere gehalten en een plus voor vruchtbaarheid. Uit dezelfde familie stamt Comedy, hij hield z’n cijfers keurig op niveau. Comedy is zeer compleet; hoge productie, goed exterieur, prima gezondheidskenmerken en A2/A2 en BB.
Reeds meer dan 2000 melkgevende dochters bezorgden Sound System lichte winst dit keer. Poison moest deze draai een kleine veer laten, hij zakte iets voor liters. De andere stieren vertoonden niet-noemenswaardige veranderingen in de cijfers. Wat betreft nieuwe stieren; de stier Pekerman heeft onze aandacht, hem gaan we zeker volgen.

Miura dochter Anika

Miura dochter Sacra