Goed, beter, Berico!

Ruim 6 jaar geleden werd het eerste sperma van Berico door ons geïmporteerd. Aanvankelijk als jonge stier, maar inmiddels zijn er volop derdekalfs dochters aan de melk. En in die tijd heeft hij zich ontwikkeld tot één van de sterkhouders van ons stierenaanbod.

Berico

Berico

Veehouders zijn tevreden over de zwartvellige, robuuste kwaliteitskoeien die gemakkelijk veel melk produceren. Bovendien laten de Berico’s over de lactaties een flinke progressie zien, hetgeen ook terugkomt in de mooie scores voor persistentie en laatrijpheid.

Stevige winst NVI

Tijdens de afgelopen aprildraai boekte Berico dan ook een stevige winst qua NVI. Dat de hoge producties ze makkelijk af gaat, blijkt wel uit de prima cijfers voor conditiescore, celgetal en dochtervruchtbaarheid.

Aanhoudingstopper

Berico’s blijken ook lang mee te gaan; uit de recent gepubliceerde aanhoudingscijfers blijkt Berico hiervoor een heuse topper te zijn. Daarnaast is Berico in het bezit van de zeldzame aAa-code 615, waardoor de gebruiksmogelijkheden ruim zijn. Hij geeft een geweldige mix van kwaliteit, balans, kracht en stijl, wat zoveel koeien nu zo nodig hebben. Berico is een solide allrounder die het best tot z’n recht komt op open koeien die veel ‘6’ nodig zijn.

Berico dochter Senna

Berico dochter Upasana

Berico dochter Upasana