Parallels productief

Tijdens de afgelopen aprildraai wist Parallel (aAa 531) de aandacht weer op zich te vestigen. Hij boekte wederom een flinke winst, en is naast Miura de enige stier boven de 4000 punten voor PFT, de Italiaanse NVI.

Parallel

Parallel

De Parallel dochters blijken volhoudsters dankzij een extreem hoge persistentie, een welkome eigenschap gelet op de actuele discussie omtrent het verlengen van de tussenkalftijd.

Fraaie cijfers celgetal en vruchtbaarheid

Wat daarnaast bijzonder is, is dat de enorme productie-index samen gaat met zeer fraaie cijfers voor celgetal en dochtervruchtbaarheid. Tijdens de laatste indexdraai wist Parallel 3 punten toe te voegen aan z’n vruchtbaarheidsindex waardoor hij nu op 107 uitkomt.

Meer breed dan hoog

Parallels zijn goed gebouwd, meer breed dan hoog, hebben een stabiel kruis en lichtgekromde benen die prima worden gebruikt. De uiers zijn zeer goed te noemen, zeker gezien de hoge producties.

Pinkenstier heterozygoot hoornloos

De spenen zijn wat langer dan gemiddeld. ‘5-stieren’ met veel melk zijn op zich al schaars, het feit dat hij daarnaast heterozygoot hoornloos is, geschikt voor pinken, vrij van Maik-bloed en prima secundaire kenmerken heeft, maakt hem zeer interessant.

Parallel dochter Rota

Parallel dochter Risa