Blij met Allegro’s

Eén van de redenen waarom we indertijd FaWi Allegro hebben ingezet, is het feit dat hij een 516-stier was en vrij van Maik-bloed. Met Big Spell x Prince x Triple Threat had hij een bijzondere en niet-alledaagse afstamming.

Allegro

Ook realiseerden we ons toen maar al te goed dat hij vanwege die ‘oude’ afstamming qua cijfers later moeilijk zou kunnen concurreren met tijdgenoten met moderne stambomen, maar dat hij wel gewoon goeie boerenkoeien zou kunnen geven, waar veehouders tevreden over zijn.

Prima producentes

Nu, met volop dochters aan de melk, blijken de Allegro’s prima producentes en inderdaad makkelijk te kunnen concurreren met hun leeftijdsgenoten. Veehouders zijn content met de breed gebouwde dieren met veel inhoud.

Veel ‘code 5’

Allegro’s laten veel ‘code 5’ zien; stabiele voorbenen, brede borst, gewelfde ribben en brede kruizen. Ze bewegen soepel op geweldige benen en klauwen. De uiers zijn goed van kwaliteit en de spenen ideaal qua lengte en stand. Allegro is pinkenstier, heeft een ideale melksnelheid en is makkelijk inzetbaar.

Allegro dochter Griet 257