Rally, een vleugje MToto

Medio vorig jaar berichtten we u al over de productie-ijver van de dochters van Rally (aAa 432). Inmiddels zijn er volop tweedekalfs dochters aan de melk, en die doen er zelfs nog een schepje bovenop.

Rally

Z’n melkvererving plust ruim 400 kg van eerste (1359 kg) naar tweede lactatie (1795 kg). Deze hoge producties gaat ze gemakkelijk af, getuige de conditiescore die ruim bovengemiddeld is.

Rally dochters hebben een gemiddelde hoogtemaat, gepaard aan voldoende kracht. Ze zijn in het bezit van stabiele kruizen, waarbij het beengebruik erg goed is. De zeer efficiënte Rally’s hebben iets ruime uiers van goede kwaliteit en zijn mede door de wat langere spenen uitermate robotgeschikt.

Makkelijk te managen

Rally’s zijn moderne ligboxstalkoeien die makkelijk te managen zijn. Hij noteert uitstekende cijfers voor celgetal alsook dochtervruchtbaarheid. Met dit alles toont Rally nogal wat gelijkenissen met good-old MToto. Rally is bovendien pinkenstier. Bij het maken van paringen dient u rekening te houden met de iets lagere melksnelheid. Hij combineert derhalve uitstekend met dochters van Madiba en Magister.

Rally dochtergroep