Comedy, als een komeet

Ruim 2 jaar geleden maakte KNS Comedy (aAa135) zijn debuut als fokstier in Italië. Als Commander-zoon uit de Radieuse koefamilie, die ook al Brasileiro en Rally voortbracht, had hij meteen onze aandacht.

Comedy

Zijn melkgevende vaarzen gingen voortvarend van start; veel melk met daarbij ook nog behoorlijke gehalten. Door de enorme persistentie en laatrijpheid van z’n dochters is z’n productieindex als een komeet omhoog geschoten. Noteerde hij met vaarzen nog 990 kg melk, nu met derdekalfsdochters is hij gestegen naar ruim 2100 kg.

Een hoge laatrijpheidsscore is vaak een voorbode van een hoge levensduur; immers, zolang een koe zich verbetert slijt ze niet.

Comedy’s hebben beste uiers en hele beste benen, zo zagen we oktober jl. tijdens de dochterinspectie. Ze worden zeer gewaardeerd door de veehouders  om hun hoge producties die ze zonder problemen weten te realiseren.

Uitermate geschikt voor robotmelkingen

Overigens zijn de Comedy’s uitermate geschikt voor robotmelkingen, met hun vlotte melkbaarheid en lange spenen die ideaal geplaatst zijn.

Comedy is A2/A2 en BB en heeft een hoge score voor kaasgeschiktheid. Hij past uitstekend op dochters van bijvoorbeeld Prince en Guard. Houdt u bij het maken van paringen rekening met het feit dat hij CD-drager is.