Disclosure, de top in échte levensduur

In de hedendaagse fokkerij is er een keur aan indexen en cijfers. Sommige zijn discutabel en subjectief, andere zijn weer meer objectief van aard. Tot die laatste categorie behoren zonder meer de aanhoudingscijfers.

Disclosure

Immers, deze aanhoudingscijfers zijn feitelijk vastgesteld en komen rechtstreeks uit de praktijk. Het is een getal waar wij derhalve veel waarde aan hechten. Onlangs publiceerde het vakblad Melkvee weer de lijst met aanhoudingscijfers. Ook dit keer was er uiteraard een topnotering voor Prince. Helaas is z’n sperma niet meer beschikbaar.

Hoogste levende zwartbonte stier

Echter, Disclosure heeft het stokje van ‘m overgenomen en is nu met een aanhoudingscijfer van 113 de hoogste levende zwartbonte stier waarvan het sperma nog beschikbaar is! Op 60 maand na eerste afkalving is 41% van z’n dochters nog op het bedrijf aanwezig. Disclosure geeft robuuste werkkoeien met een prima conditiescore.

Makkelijk te managen koeien

Het lage celgetal, super vruchtbaarheid en de beste klauwen maken de Disclosures makkelijk te managen koeien die weinig arbeid vragen. Disclosure is pinkenstier, heeft aAa 516 en bevrucht uitstekend.

Berico veelbelovend

Ander goed nieuws was er van Berico; hij komt in het aantal dochters in de berekening nog iets te kort, maar de aanhoudingscijfers op zich zijn zeer veelbelovend. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Disclosure dochtergroep, Mts Rijpkema, Broek