Verslag Nederlandse draai april 2022

De eerste dochters van FaWi Futuro kalven alweer af voor de 2de keer en laten een flinke stijging zien in vet en eiwit.

Futuro

Futuro

Fawi Futuro (Future x Prince x Consul) aAa 516324

De eerste dochters kalven alweer af voor de 2de keer en laten een flinke stijging zien in vet en eiwit.  Met Future als vader en een 100.000 kg Prince dochter als moeder is het zeker een bloemetje buiten het perk te noemen. De ronde laatrijpe vaarzen blinken vooral uit in gehalten, met +0.59% vet en +0.26% eiwit bij een overigens positieve melkplas. Hij is hiermee zeker een welkome toevoeging aan ons pakket.

Topspeed Raglan (Maik x Stadel x Celsius) aAa 561432

Veehouders zijn zeer enthousiast over hun Raglan dochters, en zijn cijfers laten ook duidelijk zien waarom. Waar de vaarzen nog wat rond en gesloten zijn, produceren de vierdekalfs koeien 645 kg melk boven het gemiddelde. Daarnaast verbetert hij zich 4 punten voor celgetal over de lactaties heen. Ook laten de aanhoudingscijfers zien dat ze echt duurzaam zijn: na 36 maanden loopt  65% van alle Raglan dochters nog op het bedrijf; ruim 10% boven het landelijk gemiddelde.

FaWi Caruso en Disclosure aanhoudingstoppers:

Wie wordt de opvolger van onze levensduurtopper Prince? Zowel Fawi Caruso als Disclosure lijken sterk op weg hem op te volgen.

Disclosure (Maik x Ramos x Shottle) aAa 516432

Disclosure dochters zijn inmiddels vijfdekalfs koeien en is nog steeds één van onze meest bestelde stieren, gewoon omdat veehouders tevreden zijn en ze maar blijven lopen. Dit komt vooral omdat ze qua gezondheid amper problemen hebben. Met 110 voor zowel celgetal alsook dochter-vruchtbaarheid is er geen stier in de publicatielijst die deze combinatie kan evenaren.

Na 48 maanden loopt 43% van alle Disclosure dochters nog op het bedrijf, terwijl het gemiddelde van Nederland op 25 % ligt!

Caruso (Malki x Ramos x Laudan) aAa 156324

Caruso doet er deze draai weer een schepje bovenop en stijgt naar 765 levensduur. Ze hebben harde klauwen (klauwgezondheid 109) en weinig uierproblemen (uiergezondheid 108). Caruso is helaas niet meer in leven en nog beperkt beschikbaar.

Berico (D-Mason x Goldwyn x Titanic) aAa 615243

Ook Berico houdt z’n cijfers prima op niveau, mede dankzij z’n mooie laatrijpheidsscore. Zijn oudste dochters zijn inmiddels vijfdekalfs en blijven lang lopen getuige de zeer hoge aanhoudingscijfers.   Zie onderstaande tabel: