Verslag Italië draai april 2022

Miura  (Afterburner x Enforcer x Bookem) aAa 342516

De april draai heeft opnieuw winst opgeleverd voor Miura, die al bijna twee jaar achtereen een geweldige ontwikkeling doormaakt.

Miura

De tweedekalfs koeien presteren dusdanig goed dat de productie index stijgt van 400 kg als vaars naar bijna 1200 kg melk op basis van tweedekalfs koeien met als bonus +0.30% vet en 0.29% eiwit op Nederlandse basis.

Het celgetal stijgt naar 107, dochtervruchtbaarheid 109, melksnelheid 102.

Kubrick (Afterburner x Balisto x Freddie) aAa 234165 en Pepsol (Afterburner x Doorman x Planet) aAa 432516 zijn nog twee stieren die naast Miura ook heel veel kg vet en eiwit produceren door de combinatie van veel kilo’s melk en extreem hoge gehalten.

We zullen in mei ook van deze twee stieren dochters gaan bekijken. Van Miura hadden we reeds (tweedekalfs)dochters geïnspecteerd.

Doordat deze 3 topstieren ook in alle gezondheidskenmerken erg goed zijn, scoren ze ook hoog voor de IES index, zijnde de Italiaanse economische index.

Rally (Supershot x Balisto x Epic) aAa 432561

De Rally dochters in de tweede lactatie zijn imponerend. Niet groot, wel bespierd en compact en zeer efficiënt in het produceren van veel melk. De Rally dochters hebben beste benen, zijn gezond en de fokwaarden voor celgetal, vruchtbaarheid en levensduur resulteren in een topklassering in de economische index IES, waarin Rally na Miura en Kubrick de nr.3 is.

Comedy (Commander x Epic x MOM) aAa 135246

Comedy blijft erg goed op basis van derdekalfs koeien, de fokwaarden zijn nagenoeg onveranderd. Veel melk, goed eiwit% , iets lager vet, beste uiers en beste benen.

Sciaqua (Cashmoney x Twist x Fibrax) aAa 513426

Van Sciaqua hebben we in Nederland al de eerste vaarzen aan de melk en verwachten we in augustus cijfers op Nederlandse basis. In Italië blijft de stier onveranderd stabiel.