Droomdebuut voor Frassino

Begin 2019 zijn we gestart met de verkoop van het sperma van Mars Frassino, een Topgear zoon uit de Froukjes van familie van Essen uit Marssum. Dit jaar begonnen z’n dochters af te kalven en vorige week maakte hij z’n debuut als fokstier en wat voor één!

Frassino

Met een NVI van +304 bezet hij de 12e plaats in de Nederlandse NVI-lijst. Frassino heeft daarbij de zeldzame aAa-code 156, waardoor hij bovendien de nr 1 NVI-stier is in de aAa 156-groep. Wat opvalt is z’n complete verervingspatroon. Naast z’n hoge productiecijfers met veel melk en veel eiwit, zien we veel goede vaarzen.

Wat ons evenwel het meest deugd doet zijn z’n uitstekende secundaire kenmerken: beste uiergezondheid en celgetal, goede dochtervruchtbaarheid, uitstekende klauwgezondheid en hoge levensduur.  Frassino vererft daarnaast een perfecte speenplaatsing en geeft iets langere spenen. Daarbij is de beenstand iets krom in zijaanzicht en parallel van achteren. Hij is tevens A2/A2-stier en heeft BB voor kappa caseïne.

Met Frassino hebben we een allrounder van het allerhoogste niveau beschikbaar. Hij is met z’n wat alternatieve bloedvoering (Topgear x Missouri x Massey x Fibrax) makkelijk inzetbaar en ook daarom een eenvoudige keus.

Frassino dochter Albertje 348

Albertje 348

Frassino dochter Hiltje 1205

Hiltje 1205