Economische Enterprises

Met Enterprise hebben we een zeer complete vererver in ons pakket. Als jonge stier was hij zeer populair, waardoor hij nu al meer dan 2000 dochters aan de melk heeft. Ook in Nederland heeft hij melkgevende dochters.

De tweedekalfs dochters van Enterprise trekken flink door in melk en bevestigen z’n prima cijfers voor persistentie en laatrijpheid.

Enterprise

De gehalten zijn evenwel het sterkste punt van de Enterprises, ook in Nederland zien we datzelfde beeld. Zijn dochters zijn iets beneden gemiddeld voor hoogtemaat, stevig gebouwd, en voorzien van licht hellende kruizen en prima benen met een vrijwel ideale stand. De ondiepe uiers zijn goed aangehecht en hebben ideaal geplaatste spenen van gemiddelde lengte.

Super levensduurscore

Enterprise vererft een vlotte melkbaarheid, heeft uitstekende gezondheidskenmerken en een super levensduurscore. Hij is daarnaast geschikt voor pinken en noteert zeer gunstige cijfers voor ziekteresistentie. Dit alles maakt Enterprise een stier die helemaal van deze tijd is.

Enterprise staat in de top 10 voor de economische index IES, de Italiaanse equivalent voor de TIP-index. Hij is derhalve makkelijk inzetbaar en combineert zeer goed met o.a. Malki bloed.

Enterprise dochter Bella