Frassino en Ginstream, ronde TIP-toppers

Mars Frassino (aAa 156) en Batenburg Ginstream (aAa 165) zijn de 2 hoogste stieren voor TIP in de aAa 156-groep. Beide stieren zijn afkomstig uit bewezen koefamilies.

Ginstream dochter Klaske 232

Onlangs publiceerde vakblad Melkvee weer de lijst met hoogste stieren voor TIP-index. Deze index is in het leven geroepen als alternatief voor de NVI-index van CRV. Onze voorkeur gaat uit naar de rangschikking volgens de TIP-index, o.a. omdat bijv. voor levensduur de TIP-index meer gebaseerd is op data en minder op voorspellingen dan de NVI.

Zo worden in de TIP-index de aanhoudingscijfers meegenomen, en wordt meer nadruk gelegd op persistentie, laatrijpheid, conditiescore en beperkte hoogtemaat. Dit zijn niet toevallig ook een aantal belangrijke selectiepunten in ons testprogramma voor jonge stieren.

Prima productiewaarden en uitstekende cijfers

Deze aanpak werpt zondermeer z’n vruchten af, want Mars Frassino (aAa 156) en Batenburg Ginstream (aAa 165) zijn de 2 hoogste stieren voor TIP in de aAa 156-groep. Beide stieren zijn afkomstig uit bewezen koefamilies, hetgeen wij ook belangrijk vinden. Ze laten niet alleen prima productiefokwaarden zien, maar noteren daarnaast uitstekende cijfers voor celgetal, vruchtbaarheid, klauwgezondheid, persistentie en vooral laatrijpheid.

Prima uiers en super benen en klauwen

Maar ze leveren ook gewoon fraaie kwaliteitsdieren met prima uiers en super benen en klauwen. Beide stieren verdienen dan ook ruime kansen,  ook al vanwege hun frisse bloedvoering. Bovendien zijn ze allebei A2/A2 en BB.

Frassino dochter Wieringer Rosy 2