Raglans: robuuste, no-nonsense koeien

De Topspeed fokkerij van familie Wigboldus uit het Groningse Garmerwolde is een bekende naam, vooral in de roodbontfokkerij. Met name de koefamilie van Topspeed Giny heeft furore gemaakt. Deze fantastische Celsius dochter leverde verschillende zonen aan de KI, waarvan Topspeed Gogo de beste was.

Raglan stier

Raglan

Aan de vrouwelijke kant is Stadel dochter Gaby de meest succesvolle gebleken. Handelsmerk van de familie is toch wel levensduur; Gaby is bijna 15 en Giny maar liefst 18 jaar geworden! Indertijd reden voor ons om een stier te testen uit de familie.

Laatrijpheid en levensduur

We wilden ronde kwaliteiten toevoegen aan de familie, met behoud van de kenmerkende laatrijpheid en levensduur. Hoekland Maik leek hiervoor uitermate geschikt als partner en zo werd uit Gaby haar zoon Raglan RF (aAa 561) geboren.

Bovengemiddelde conditie

En Raglan laat precies zien wat we voor ogen hadden. De Raglan dochters zijn goed geconstrueerde, ronde dieren met een bovengemiddelde conditie. Nu de oudste dochters veelal vijfde- en zesdekalfs zijn, zien we dat hij de laatrijpheid eveneens doorgegeven heeft.

Echte melkkoeien

De Raglans worden steeds beter en groeien uit tot echte melkkoeien. Ze tonen correct gevormde, stabiele kruizen, de benen zijn iets rechter van stand, maar soepel in gebruik. De uiers zijn goed van vorm en kwaliteit.

Gewaardeerd door veehouder

Raglans zijn robuuste, no-nonsense koeien die bij het ouder worden steeds meer gewaardeerd worden door de veehouder. Hij is geschikt voor gebruik op pinken en heeft bovendien de roodbontfactor.

Raglan dochter Akke 126

Raglan dochter No 16, Vijzelaar, Zeewolde