Kitami PP, helemaal van deze tijd

Wil Kitami PP RF (aAa 153) is een fraaie melktypische stier die tot nu toe met name is ingezet in het hoornloze circuit en ook in het roodbontsegment. Het eerste omdat hij homozygoot hoornloos is, wat betekent dat alle nakomelingen hoornloos zijn. Het tweede omdat hij ook in het bezit is van de roodbontfactor.

Kitami

Kitami is afkomstig van het Duitse fokbedrijf Wilder Holsteins, en wel uit de K-familie, welke bekend is van o.a. Kanu-P. Dit is eveneens de familie waar ook onze jonge stier Veecom Mischa (aAa 156) uit voortkomt. Van hem loopt inmiddels fraai jongvee rond.

Robotgeschikt en vlotte melkbaarheid

De eerste Kitami’s zijn ondertussen aan de melk en laten zich van hun goede kant zien. Het zijn productieve, middelgrote, evenwichtige dieren waarbij met name de uitstekende uiers opvallen, welke overigens eveneens zeer geschikt zijn voor robotmelkingen, ook al vanwege de wat vlottere melkbaarheid.

Hoge waarden voor graas- en kaasindex

Kitami scoort positief voor de secundaire kenmerken, noteert hoge waarden voor graasindex, hittetolerantie en kaasindex. Ook de cijfers voor ziekteresistentie zijn prima. Gelet op bovenstaande kunnen we gerust stellen dat pinkenstier Kitami een stier is die helemaal in deze tijd past.

Kitami dochter Fernanda

Kitami dochter Splitta