Geweldig debuut Ginstream

Batenburg Holsteins van familie Aalberts uit Giethoorn is al jarenlang een bekende naam in de fokkerijwereld. Het bedrijf kende door de jaren heen al vele fokkerijsuccessen. Op Batenburg zijn weidegang, veel melk uit ruwvoer en relatief weinig krachtvoer de uitgangspunten. Topgear-zoon Ginstream maakt een geweldig debuut.

Ginstream

De meest succesrijke koefamilie op het bedrijf is de Ginsterfamilie, bekend van o.a. Aldo en Stellando. Uit Guard dochter Ginster 3786 hebben wij zo’n 3 jaar geleden in ons testprogramma Kijk op Koeien, haar Topgear-zoon Ginstream (aAa 165) ingezet.

Sinds afgelopen voorjaar zijn de Ginstreams af beginnen te kalven, en steeds vaker ontvingen wij positieve berichten van onze veehouders over z’n melkgevende dochters.

Hoogste stier Nederlandse NVI

Afgelopen week maakte hij z’n debuut als fokstier en hoe! Met een NVI van 235 is hij meteen de hoogste stier in de Nederlandse NVI-lijst in de aAa 156-groep. Daarbij blijkt Ginstream een zeer veelzijdige vererver die met extreem hoge scores voor uiergezondheid, klauwgezondheid en vruchtbaarheid alles in zich heeft waar Veecom naar streeft.

Laatrijpe kwaliteitsvaarzen

Z’n exterieurscore van 110 in combinatie met 99 hoogtemaat geeft aan dat de Ginstreams zeer goed geconstrueerd zijn. Het zijn laatrijpe kwaliteitsvaarzen die zich goed doorontwikkelen tijdens de lactatie.

De Ginstreams produceren gemakkelijk veel melk met wat lager vet, maar goed eiwit. Wij hebben met Ginstream een zeer complete stier beschikbaar, die mede door z’n frisse bloedvoering en aAa 165 volop mogelijkheden biedt om mee te combineren. Bovendien is hij A2/A2 en BB.

Ginstream dochters