Miura kan meer

Meer dan een decennium geleden alweer deed de genomic techniek z’n intrede in de fokkerij. De zuiverheid en voorspelbaarheid van indexen zou hierdoor vergroot worden. Toch weet er nog steeds wel eens een stier te ‘verrassen’. Een goed voorbeeld hiervan is zondermeer Miura.

Miura

Als genomicstier behoorde Miura zeker niet tot de top en sprong hij niet in het oog. Maar dankzij prima presterende dochters staat hij na 2 indexdraaien met grote voorsprong aan kop van de Italiaanse ranglijst.

Enorme gehalten

Deze koppositie dankt Miura (aAa 342) aan z’n allround kwaliteiten, maar wat meteen in het oog springt zijn z’n enorme gehalten; hij noteert in Italië maar liefst +0.50 % vet en +0.39 % eiwit, hetgeen omgerekend neerkomt op minimaal +0.25 % vet en +0.25 % eiwit.

Celgetal en dochtervruchtbaarheid

Maar Miura kan meer, hij is geschikt voor pinken, noteert prima cijfers voor celgetal en dochtervruchtbaarheid, heeft een positieve melksnelheid en is daarbij ook nog A2/A2-stier.
Miura geeft soepele koeien die makkelijk bewegen vanuit goed gevormde kruizen. De licht gekromde benen zijn van uitstekende kwaliteit. Ze hebben daarbij gezonde, makkelijk werkbare uiers.
Miura heeft het in zich om één van de sleutelstieren van ons pakket te worden, Hij komt op het juiste moment; hij past namelijk uitstekend op Maik-bloed, zoals dochters van Malki en Disclosure.

Miura dochter Anika

Miura dochter Sacra