Mts. Schreur-Bouma uit Ouwster-Nijega is fan van Berico

Mts. Schreur-Bouma uit Ouwster-Nijega is fan van Berico. “Heerlijke melkkoeien met fijne, zwarte vellen.”

Ruim 15 jaar geleden werd tijdens een lezing van Veecom de belangstelling gewekt voor het aAa-systeem, waarna al snel alle koeien bij Mts. Schreur-Bouma werden geanalyseerd.

Berico dochter Sikkema 69, Mts Schreur-Bouma uit Ouwster-Nijega

Enkele jaren later is er, voor de finetuning, een begin gemaakt met stieradvies volgens Veecom Optimate. Aanvankelijk was er wel enige scepsis omtrent het indexniveau van de gebruikte stieren. Deze is inmiddels wel verdwenen. “Onze koeien zijn veel beter gebouwd nu. We zijn dik tevreden zoals het nu loopt’’, aldus Tiemen.

Stieren die door de jaren heen hun stempel hebben gedrukt zijn: Mascol, Legend, Kodak, Mavid, Melchisedech en Prince. De laatste jaren doen met name de dochters van Berico van zich spreken. ‘’Wij zijn echt fan van Berico. Het zijn heerlijke melkkoeien met fijne, zwarte vellen. Ze lijken allemaal op elkaar.”

“We denken dat ze lang blijven lopen”

Ook de dochters van Disclosure voldoen prima. Het zijn onopvallende werkkoeien met een spiertje die evengoed prima lactatiewaarden weten te noteren. ‘’We denken dat ze lang blijven lopen’’. Op dit moment worden o.a. Galactico, Raglan, Andy Red, Sciaqua en uiteraard Berico en Disclosure gebruikt. Ook wordt met vertrouwen gebruikt gemaakt van de jonge stieren uit het Veecom testprogramma.