Rally wederom groots

Vorige maand hebben we onze jaarlijkse dochtertrip naar Italië weer gemaakt, waarbij we niet alleen dochters van nieuwe stieren bekijken, maar, niet minder belangrijk, de dieren zo mogelijk ook blijven volgen. Dat gold dit keer ook voor de veel gebruikte Rally (aAa 432), die vorig jaar de beste groep van de tour had.

Rally

We waren dus extra benieuwd of hij dit hoge niveau vast kon houden. Onze verwachtingen werden wederom overtroffen; Rally had weer de beste groep van allemaal. Het waren inmiddels 3e en 4e kalfs dieren die geweldig uitgezwaard waren tot middelgrote balansrijke koeien.

Gezonde kwaliteitsuiers

Ze hebben beste gezonde kwaliteitsuiers met wat langere spenen die midden onder de kwartieren geplaatst zijn. De krachtige benen hebben iets meer bot met daarbij beste klauwen en een goede stap.

Ware metamorfose

De Rally’s hadden een ware metamorfose ondergaan ten opzichte van de wat dikkige, ronde vaarzen van weleer. Rally is dan ook een stier wiens exterieurcijfers op papier, net zoals bij Disclosure en Prince, de werkelijkheid betreffende 3e en 4e kalfskoeien, volstrekt niet meer weergeven.

Stijgende lijn over de lactaties

Maar niet alleen qua exterieur zijn ze laatrijp, ook qua productie laten de Rally’s over de lactaties een duidelijk stijgende lijn zien. Qua gezondheidskenmerken scoort Rally uitstekend en hij is tevens geschikt voor pinken. Rally is een belangrijke stier voor ons en al niet meer weg te denken uit ons pakket. Hij past uitstekend op dochters van Madiba, Sciaqua, Magister en Lustrum.

Rally dochter

Rally dochter