Miura bevestigt andermaal

Ruim 2 jaar geleden alweer namen we Go-Farm Miura (aAa 342) op in ons stierenpakket. En hij kwam precies op tijd; als gehaltenrijke ‘342-stier’ met een vlotte melkbaarheid en kromme benen vormde hij een uitstekende partner voor het vele Maik-bloed.

Miura

De Malki’s, Disclosures, Raglans en Repairmans hadden die kwaliteiten precies nodig. En dit alles verenigd in één stier was welhaast uniek. Ook bracht hij de nodige bloedverversing met zich mee.

Overtuigende tweedekalfs dochters

Tijdens de dochterbeoordeling wisten de Miura’s bovendien zondermeer te overtuigen. Miura vond vanaf het begin dan ook gretig aftrek, en dat zette door toen de tweedekalfs dochters er een flinke schep bovenop deden qua productie, en bij de tweede beoordeling in Italië zich wederom van hun beste kant lieten zien.

Uierkwaliteit derdekalfs Miura’s valt op

Tijdens de meest recente dochtertour afgelopen mei, bevestigden de derdekalfs Miura’s andermaal de kwaliteiten van hun vader. Met name de uier(kwaliteit) viel in positieve zin op, ondanks de wat gewonere uiercijfers op papier. Op basis van deze ervaringen kunnen we Miura vanaf nu dan ook een ‘echte Veecom-stier’ noemen.

Miura dochter Anika

Miura dochter Sacra