Sciaqua’s maken indruk tijdens dochtertour

Onlangs zijn we weer op dochtertour naar Italië geweest. De dochtergroep die met name indruk maakte, was die van Sciaqua.

Sciaqua

Met Cashmoney x Twist x Fibrax x Demand is z’n stamboom zondermeer uniek te noemen. Deze diepe Italiaanse koefamilie kenmerkt zich door middelgrote koeien die stuk voor stuk oud zijn geworden. Sciaqua lijkt deze traditie onverminderd voort te zetten.

Bovengemiddeld breed en stabiel

De geïnspecteerde dochters waren eveneens middelgroot, jeugdig en liepen over van kwaliteit. Ze waren bovengemiddeld breed en stabiel in de voorhand. De ronde ribben leveren ruim voldoende capaciteit op in de middenhand.

De kruizen waren licht hellend en goed gevormd. De fijne, harde, droge benen waren iets krom van stand en werden uitstekend gebruikt. De klauwen waren best. De uiers waren super; vast aangehecht, vierkant en van prima kwaliteit.

Uitstekende fokwaarden

Sciaqua (aAa 513426) heeft naast prima productie- en exterieurcijfers eveneens uitstekende fokwaarden voor celgetal en vruchtbaarheid. Hij is A2/A2-stier, zeer geschikt voor pinken en heeft een vlotte melkbaarheid. Sciaqua is daarnaast de nr 1 stier voor kaasgeschiktheidsindex. Bovenstaande punten maken Sciaqua een echte allrounder en hij biedt dan ook zeer ruime gebruiksmogelijkheden. Met Sciaqua hebben we weer een échte ‘Veecom-stier’ aan ons pakket toegevoegd!

Sciaqua dochter Mina

Sciaqua moeder