Big Deals bestendig

Laatrijpheid, een veel gebezigde term in de fokkerij tegenwoordig. We willen laatrijpe koeien, want die gaan lang mee.

FaWi Big Deal

Op papier is laatrijpheid echter pas na een aantal jaren af te lezen, en dan is een stier voor velen niet meer interessant of niet meer in leven.

Qua cijfers zijn laatrijpe stieren vaak in het nadeel en krijgen ze aanvankelijk niet de waardering die ze verdienen omdat hun dochters als vaars qua bouw/exterieur nog vaak wat ronder zijn, en wat rustiger opstarten qua productie. Ze komen pas later ‘bovendrijven’. Voorbeelden uit het verleden zijn o.a. Tops en Prince.

Big Deal goed voorbeeld van laatrijpe stier

Een goed voorbeeld van een laatrijpe stier is FaWi Big Deal (aAa 165); de Big Spell-zoon uit de Anna Jacoba’s, de superkoefamilie van Mts. Knoef uit Geesteren.

Big Deal dochters zijn jeugdig, tonen veel kwaliteit en starten rustig op qua liters, waarbij de gehalten hoog zijn. De eerste tweedekalfs dochters zijn prima doorontwikkeld en produceren, geheel in de lijn der verwachting, aanmerkelijk meer melk dan als vaars.

Fraaie gezonde uiers uitstekende benen, beste klauwen

Ze hebben fraaie, gezonde uiers en uitstekende, droge benen met beste klauwen. Ze lijken alles in zich te hebben om oud te kunnen worden. Daarbij zijn ze zeer uniform; Big Deal stempelt nadrukkelijk. Hij is qua afstamming vrij van O-Man, Shottle, Goldwyn, Planet én Mascol, waardoor hij een uitstekende aanvulling is op de huidige veel voorkomende bloedlijnen.

Uitstekende mix van kwaliteit, stijl en balans

Big Deal vormt een uitstekende mix van kwaliteit, stijl en balans en is dus breed inzetbaar.

Big Deal dochter Hinke 40

Big Deal dochter Johanna 39