FaWi Futuro levert op De Schothorst

Op Schothorst Feed Research (vh. Inst. De Schothorst) te Lelystad wordt al decennialang zeer serieus aan fokkerij gedaan. Al sinds jaar en dag worden de paringen volgens het aAa-systeem gemaakt. FaWi Futuro vodoet er aan alle verwachtingen.

Martin van den Hengel van Schothorst Feed Research

Het stiergebruik is bij Schothorst Feed Research zeer divers te noemen. Ook de jonge stieren uit het FaWi-programma worden met vertrouwen ingezet.

Verantwoordelijk voor de fokkerij is Martin van den Hengel. Hij vertelt: “FaWi Futuro (aAa 516) is indertijd gekozen vanwege z’n wat andere bloedvoering en z’n aAa-code. We zochten een stier die breedte (code 5) toe kon voegen”.

Beter in balans dan hun moeder

Futuro heeft zondermeer aan de verwachting voldaan, want inmiddels lopen er naar volle tevredenheid 5 melkgevende dochters in de stal die stuk voor stuk beter in balans zijn dan hun moeder. Ook produceren ze prima: hun gemiddelde lactatiewaarde is 109, met name gerealiseerd door de hoge gehalten. Daarbij hebben ze een gemiddeld celgetal van 40.

“Koeien zoals wij ze graag zien”

“Het zijn onopvallende boerenkoeien, breed gebouwd en niet te groot. Het zijn koeien zoals wij ze graag zien. Ik noem het echte Veecom koeien”, besluit Martin.