Comedy, allrounder op hoog niveau

Een aantal indexdraaien geleden maakte KNS Comedy z’n debuut en nestelde zich meteen in de top van de Italiaanse indexlijst. Als gevolg van de enorme persistentie van z’n dochters is hij sindsdien alleen maar gestegen in z’n productiefokwaarde.

Sinds afgelopen aprildraai staat hij dan ook op het hoogste niveau ooit. Comedy komt niet zomaar uit de lucht vallen; z’n halfbroer Brasileiro laat eveneens klinkende cijfers zien. De Duitse Bookem-zoon Boss behoort ook tot dezelfde familie die teruggaat op de bekende Jocko Besne-dochter Radieuse.

Flinke melkplas met prima gehalten

Comedy

Commander-zoon Comedy toont zich een allrounder van het zuiverste water. Hij noteert een flinke melkplas met prima gehalten. Qua bouw zijn de Comedy’s meer breed dan groot en daarmee geknipt voor commerciële bedrijven. Comedy-dochters ontwikkelen zich spectaculair van vaars naar tweedekalfs, zowel qua productie alsook exterieur. Het beenwerk is uitstekend, zowel in kwaliteit als in gebruik. De zeer goede uiers zijn bovendien, mede door de wat lange spenen, uitermate geschikt voor robotmelkingen. De ruime kruizen zijn soms iets kort.

Puike cijfers voor gezondheid

Ook voor gezondheidskenmerken laat Comedy puike cijfers zien. Hij vererft bovendien een vlotte melkbaarheid, is A2/A2-stier, heeft BB voor kappa-caseïne en noteert mede daardoor een mooie score voor kaasgeschiktheid. Bovenstaande maakt Comedy tot een zeer aantrekkelijke stier die breed inzetbaar is, al dient u bij het maken van de paringen rekening te houden met het feit dat hij CD-drager is.

Moeder Reality

Dochter 808