Comedy stoomt op

Laatrijp en persistent zijn twee welkome eigenschappen in de fokkerij. Immers, zolang een koe zich verbetert en doorontwikkelt, slijt ze niet. Wat dat betreft moet het beste van KNS Comedy nog komen.

Stier Comedy

Comedy

Comedy maakte vorig jaar zijn debuut als fokstier en hij vestigde zich meteen in de top van de Italiaanse indexlijst. Door torenhoge cijfers voor persistentie en laatrijpheid is hij sindsdien alleen maar gestegen.

De Commander-zoon kent in Brasileiro z’n halfbroer, en ook de Duitse Bookem-zoon Boss behoort tot dezelfde familie die teruggaat op de bekende Jocko Besne dochter Radieuse.

Over fokkracht gesproken… Comedy is breed getalenteerd; naast een flinke melkplas met prima gehalten is ook zijn exterieur van hoog niveau.

Comedy dochters zijn goed ontwikkeld, voldoende breed gebouwd en zwaren flink uit van vaars naar tweedekalfs. Het beenwerk is uitstekend, zowel kwalitatief als in gebruik. Comedy’s beschikken over hele goede uiers, die zeer geschikt zijn voor robotmelkingen.

De brede kruizen zijn beter qua vorm en ligging dan het papier aangeeft. Ook qua secundaire kenmerken laat Comedy geen steken vallen.

De vlotte melkbaarheid, A2/A2 én BB en de hoge score voor kaasgeschiktheid nodigen uit tot een brede inzet van deze topallrounder. Comedy past prima op dochters van Guard en Prince-bloed.

Comedy dochter Fetta

Comedy dochter Fiasca

Bekijk hier een video van Comedy dochters in Italië